Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, cz. 3

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, cz. 3 : podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej / Małgorzata Konarzewska. Warszawa : „Rea”, 2009 ,– 332 s.; ISBN: 978-83-7544-119-2
Książka poświęcona jest potrawom półmięsnym, jarskim, zakąskom zimnym i gorącym, deserom i napojom. Zaprezentowane zostały kuchnie różnych narodów oraz zasady przyrządzania potraw dietetycznych i organizowania przyjęć okolicznościowych. Liczne zdjęcia i schematy, tabele oraz receptury ułatwią przyswojenie wiedzy teoretycznej. Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz, uwzględnia obowiązujące akty prawne, trendy i techniki stosowane w branży gastronomicznej oraz standardy.
Spis treści : http://www.ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl/modules.php?name=Sklep&plik=lista&nazwa=opis&nr_katal=9788375441192&spisTR=1&store_id=2
Zamówienia realizuje : księgarnia internetowa wydawnictwa „Rea”, dokument online : http://www.rea-sj.pl/index.php?id=41&isbn=978-83-7544-119-2, data dostępu 22.11.2009