Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, cz. 1

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, cz. 1: podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej / Małgorzata Konarzewska, Barbara Zielonka, Maria Konarzewska-Sokołowska. Warszawa : „Rea”, 2009,– 218 s.; ISBN: 978-83-7141-469-5

Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część pierwsza podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii oraz prawa żywnościowego systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja i sosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.

Spis treści : http://www.ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl/modules.php?name=Sklep&plik=lista&nazwa=opis&nr_katal=9788371414695&spisTR=1&store_id=2

Zamówienia realizuje : księgarnia internetowa wydawnictwa „Rea”, dokument online : http://www.rea-sj.pl/index.php?id=41&isbn=978-83-7141-469-5 , data dostępu 22.11.2009, data dostępu 22.11.2009

Dodaj jako zakładke w Google Dodaj jako zakładke w Ms Live Dodaj jako zakładke w Wykop Dodaj jako zakładke w Gwar Dodaj jako zakładke w Digg Dodaj jako zakładke w Delicious Dodaj jako zakładke w Reddit