Przedsiębiorczość na obszarach wiejskich

Przedsiębiorczość na obszarach wiejskich

Przedsiębiorczość na obszarach wiejskich: przykłady dobrych praktyk : praca zbiorowa / pod red. Michała Lisowskiego ; [aut. oprac. Kazimierz Niewiadomski, Aleksander Kiryluk] ; Sekretariat Regionalny Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich. – Białystok : Wydawnictwo Wyższej Szkoły Menedżerskiej, 2010. – 64 s. : il. kolor. ; 24 cm. Na okł. podtyt.: publikacja szkoleniowa. U góry s. tyt.: Program rozwoju obszarów wiejskich. Bibliogr. s. 64. ISBN 978-83-920813-4-X

Spis treści

1. Uwarunkowania przyrodniczo-kulturowe województwa podlaskiego

2. Sposoby wyróżniania produktów tradycyjnych na rynku

3. Wprowadzenie do obrotu produktów tradycyjnych i regionalnych

4. Wymogi bezpieczeństwa żywności produktów tradycyjnych i regionalnych

5. Wykorzystanie walorów przyrodniczych Puszczy Augustowskiej i otuliny Biebrzańskiego Parku Narodowego w agroturystyce

6. Rejestracja Miodu z Sejneńszczyzny jako Chronionej Nazwy Pochodzenia Rady praktyczne
7. Przykłady gospodarstwa rolnego prowadzącego wyrób serów tradycyjnych

8. Wymagania sanitarne wobec produktów tradycyjnych. Przykład

Publikację można nabyć w siedzibie Wyższej Szkoły Menedżerskiej w Białymstoku ul. Sobieskiego 3A, bądź przesłać nam zamówienie (email: dziekanat@wsm.bialystok.pl ) wówczas wyślemy publikacje pocztą.

Źródło: Marek Lisowski, dziekanat Wyższej Szkoły Menedżerskiej w Białymstoku, korespondencja nadesłana 26.11.2011

 

 

Dodaj jako zakładke w Google Dodaj jako zakładke w Ms Live Dodaj jako zakładke w Wykop Dodaj jako zakładke w Gwar Dodaj jako zakładke w Digg Dodaj jako zakładke w Delicious Dodaj jako zakładke w Reddit