Nowoczesne trendy w żywieniu u produkcji żywności: monografia

Nowoczesne_trendy

Nowoczesne trendy w żywieniu i produkcji żywności: monografia / pod red. nauk. Danuty Kołożyn-Krajewskiej; Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie. – Częstochowa: Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki, 2013. – 294 s.: il. (w tym kolor.); 25 cm. Na s. tyt. nazwa projektu: Program Rozwoju Uczelni - kształcenie kadr inżynieryjnych na potrzeby rynku żywieniowego. – Streszcz. ang. przy pracach. Bibliogr. przy pracach. Współfinansowanie: Unia Europejska. ISBN 978-83-933915-1-6


Spis treści

I. Nowoczesna produkcja żywności
● Grzesińska Wiesława, Tomaszewska Marzena: Analiza rozwiązań techniczno-technologicznych zakładow gastronomicznych w aspekcie wymagań GMP/GHP
● Tomaszewska Marzena, Grzesińska Wiesława: Zastosowanie technologii sous vidle jako metody produkcji żywności ze szczególnym uwzględnieniem rozwiązań innowacyjnych
● Trafiałek Joanna, Bilska Beata: Ocena realizacji systemu HACCP wybranych przedsiębiorstwach po siedmiu latach wejścia w życie obowiązku stosowania systemu

II. Współczesne diety i żywność dietetyczna
● Boruszewska Kinga, Sot Magdalena, Przybylski Wiesław: Wybrane jednogenowe przyczyny otyłości u ludzi
● Ozimek Irena, Kobylińska Beata: Ocena zachowań żywieniowych wegan będących w okresie prokreacji
● Prączko Anna: Żywność bezglutenowa w Polsce
● Michałow Aleksej, Frotowa Marina, Pierewozczikowa Jelena: Racjonalne żywienie jako czynnik zdrowego trybu zycia przyszłych pedagogów

III. Ocena jakości żywności i żywienia
● Alchimowicz Michał, Przewoźny Jakub: Porównanie jakości napojów energetyzujących dostępnych na rynku polskim i niemieckim
● Bilska Beata, Trafiałek Joanna: Jakość żywności regionalnej i tradycyjnej w opinii konsumentów
● Hamułak Jadwiga, Czarniecka-Skubina Ewa, Wawrzyniak Agata, Poręcka Karolina: Analiza asortymentu produktów spożywczych w sklepikach i maszynach wendingowych w szkołach podstawowych na terenie Warszawy
● Jaworska Danuta, Przybylski Wiesław, Mierzejewska Anna: Porównanie jakości sensorycznejwędlin tradycyjnych na przykładzie próbek handlowych kiełbasy jałowcowej
● Pukszta Tomasz: Prognozowanie zmian wielkości wycieku rozmrażalniczego mrożonych warzyw w czasie przechowywania

IV. Zachowania konsumenta usług zywieniowych
● Bernd-Joachim Ertelt, Górna Joanna: Preferencje i zachowania konsumentów win w grupie wiekowej 50+ świetle badań
● Malaczkiewicz Jacek, Palich Piotr: Oferta gastronomiczna a preferencje konsumenta
● Kowalczuk Iwona, Chojnowski Paweł: Preferencje singli na rynku usług gastronomicznych – wyniki badania
● Krzemińska Natalia, Mojka Katarzyna: Ocena preferencji i częstotliwości spożywania potraw z ryżu
● Mojka Katarzyna, Krzemińska Natalia: Ocena świadomości żywieniowej i preferencji konsumentów w odniesieniu do żywności modyfikowanej genetycznie
● Nadulski Rafał, Panasiewicz Marian, Zawiślak Kazimierz, Dzioba Michał: Postrzeganie żywności ekologicznej przez mieszkańców województwa lubelskiego
● Olszewski Jacek, Drożdż Remigiusz: Rozpoznawalność polskiej ofert gastronomicznej, na wybranych rynkach emisyjnych
● Pajka Magdalena, Janicki Andrzej, Czarniecka-Skubina Ewa: Ocena wpływu opakowań na zachowania nabywcze młodych konsumentów na przykładzie jogurtów
● Panasiewicz Marian, Nadolski Rafał, Zawiślak Kazimierz, Wilczek Zygmunt, Andrejko Dariusz, Sidor Katarzyna: Atrakcyjność turystyczna i ocena oferty produktowej browarów restauracyjnych z zainstalowana mini linia produkcji piwa
Publikacja dostepna w ramach wymiany międzybibliotecznej. Kontakt: Barbara Andrzejewska, Biblioteka Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Turystyki, tel. 34 324 15 17 w. 45, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. , ul. Ogrodowa 47, 42-200 Częstochowa

Dodaj jako zakładke w Google Dodaj jako zakładke w Ms Live Dodaj jako zakładke w Wykop Dodaj jako zakładke w Gwar Dodaj jako zakładke w Digg Dodaj jako zakładke w Delicious Dodaj jako zakładke w Reddit