Nowoczesne metody i narzędzia wsparcia w rozwoju małych destynacji turystycznych

Nowoczesne metody i narzędzia wsparcia w rozwoju małych destynacji turystycznych / pod red. nauk. Jana Krupy ; [aut. Piotr Gębica, Jan Krupa, Witold Niemiec, Krzysztof Szpara, Sławomir Superson]. – Dynów : Związek Gmin Turystycznych Pogórza Dynowskiego, 2014. – 123, [1] s. : il. ; 24 cm. Streszcz. ang. przy pracach. Bibliogr. przy pracach. Indeks. Współfinansowanie: Unia Europejska. ISBN 978-83-934696-8-0
Spis treści
Wprowadzenie
Rozdział 1: Standardy jakości usług w turystyce wiejskiej
1. Wstęp
2. Turystyka wiejska w Polsce i województwie podkarpackim
3. Standardy jakości usług w turystyce wiejskiej
4. Przykłady dobrych praktyk
5. Podsumowanie
6. Bibliografia
Rozdział 2: Atrakcyjność geoturystyczna Pogórza Dynowskiego
1. Wstęp
2. Teren badań
3. Budowa geologiczna
4. Rzeźba terenu
5. Metody badań
6. Wybrane projekty geoturystyczne realizowane w województwie podkarpackim
7. Charakterystyka wybranych obiektów geoturystycznych
8. Podsumowanie
9. Bibliografia
Rozdział 3: Szlaki kulinarne jako produkt turystyczny – metody promocji
1. Wstęp
2. Dziedzictwo kulinarne komponentem produktu turystycznego
3. Szlak kulinarny jako produkt turystyczny
4. Wybrane szlaki kulinarne w Polsce oraz regionie podkarpackim
5. Rola szlaku kulinarnego w turystyce wiejskiej oraz metody promocji
6. Koncepcja finansowania szlaku
7. Podsumowanie
8. Bibliografia
Rozdział 4: Wykorzystanie biomasy na potrzeby gospodarstw w turystyce wiejskiej
1. Wstęp
2. Wybrane zagadnienia wykorzystania biomasy w województwie podkarpackim
3. Nowe środki techniczne możliwe do wykorzystania w produkcji biomasy
4. Podsumowanie
5. Bibliografia
Publikacja będzie dostępna tylko w wersji elektronicznej na naszej stronie internetowej: http://www.pogorzedynowskie.pl/
Źródło: Renata Kaniuczak, Związek Gmin Turystycznych Pogórza Dynowskiego, korespondencja nadesłana 14.08.2014