Jakość żywności a żywienie w turystyce

Jakosc zywnosci 1

Jakość żywności a żywienie w turystyce : monografia / pod red. nauk. Danuty Kołożyn-Krajewskiej ; [Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie]. – Częstochowa : Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki, 2014. – 206 s. : il. ; 25 cm. Streszcz. ang. przy rozdz. Bibliogr. przy rozdz. ISBN 978-83-939558-0-0

Spis treści
● Bilska Beata, Wrzosek Małgorzata, Tomaszewska Marzena, Krajewski Karol, Kołożyn-Krajewska Danuta: Handel jako kluczowy punkt ograniczania strat produktów żywnościowych z możliwością wykorzystania na cele społeczne
● Flaczyk Ewa: Żywność tradycyjna, dziedzictwo kulinarne jako czynniki zapewniające oryginalność i wysoką jakość żywności i żywienia w usługach gastronomicznych
● Karwowska Małgorzata, Dolatowski Zbigniew J., Mikołajczak Jan: Oddziaływanie siłowni wiatrowch na organizmy żywe i rozwój turystyki
● Kołożyn-Krajewska Danuta, Wrzosek Małgorzata, Krajewski Karol,
● Bilska Beata: Model ogranicznia strat i marnotrawstwa żywności z korzyścią dla społeczeństwa
● Krutikov K. Valerij, Gworys Wiesław, Zaytsev V. Jurij : Tourism, gastronomy without borders and challenges: from the vast of the atlantic to Poland and Russia
● Krutikov K. Valerij, Zaytsev V. Jurij, Fyodorova V. Oksana : A food tour
● Latoch Agnieszka, Stasiak Dariusz M. : Diety jednoskładnikowe w żywieniu człowieka
● Mikuta Beata : Żywienie młodzieży szkół ponadgimnazjalnych
● Nadulski Rafał, Panasiewicz Marian, Zawślak Kazimierz, Frączek Robert: Jakość usług w wybranych lokalach gastronomicznych działających na terenie uzdrowiska Nałęczów
● Olszewski-Strzyżowski Jacek , Dróżdż Remigiusz : Czy jakość usług gastronomicznych w trójmiejskicy restauracjach ma wpływ na popyt klientów? – próba analizy
● Palich Piotr, Ruszkowska Millena, Dąbrowska Ilona: Atrakcyjność kulinarna i jakość pieczywa wypiekanego w warunkach domowych
● Panasiewicz Marian:, Nadulski Rafał, Zawiślak Kazimierz, Mazur Jacek, Sobczak Paweł, Andrejko Dariusz, Rożek Beata : Znaczenie kuchni regionalnej jako elementu produktu markowego regionu janowskiego
● Pukszta Tomasz, Budryńska Katarzyna : Żywność genetycznie modyfikowana w opinii mieszkańców gminy Kwidzyn
● Semeniuk Ewelina, Kołożyn-Krajewska Danuta: Ocena funkcjonowania GHP i GMP w wybranych zakładach
● Stasiak Dariusz M., Latoch Agnieszka : Systemy certyfikacji a zapewnienie jakości żywności w turystycewiejskiej
● Trafiałek Joanna, Kołożyn-Krajewska Danuta, Pałubicki Bartłomiej: Porównanie wiedzy pracowników wybranych zakłądów gastronomicznych na temat higieny żywności w Polsce i Stanach Zjednoczonych
● Wrzosek Małgorzata, Bilska Beata, Krajewski Karol, Kołożyn-Krajewska Danuta : Straty wartości energetycznej żywności w sferze handlu wskutek marnotrawstwa, na przykładzie produktów mleczarskich
Publikacja dostępna
● w wersji papierowej; zamówienia przyjmuje Barbara Andrzejewska, dyrektor Biblioteki Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie, e-mail biblioteka@wshit.edu.pl, tel. (34) 324 15 17 w. 45 (cena 50,00);
● w wersji elektronicznej na platformie cyfrowej „e-publikacje nauki polskiej" (www.ePNP.pl), dokument online: http://www.epnp.pl/ebook/A08359_jakosc_zywnosci, data dostępu 22.09.2014

Dodaj jako zakładke w Google Dodaj jako zakładke w Ms Live Dodaj jako zakładke w Wykop Dodaj jako zakładke w Gwar Dodaj jako zakładke w Digg Dodaj jako zakładke w Delicious Dodaj jako zakładke w Reddit