Wydawnictwo

Dziedzictwo kulinarne Warmii, Mazur i Powiśla

1.-dziedzictwo

Departament Polityki Jakości Urzędu Marszałkowskiego Województwa Warmińsko-Mazurskiego jest wydawcą bogato ilustrowanego i obszernego katalogu „Dziedzictwo kulinarne Warmii, Mazur i Powiśla".

Jacek Protas, marszałek województwa we wstępie do katalogu napisał m.in.: „dziedzictwo kulinarne ma ogromną rolę w promocji każdego regionu, właśnie ze względu na jego różnorodność i specyfikę produktów regionalnych i potraw".

W katalogu zamieszczono informacje o konkretnych produktach i miejscach, w których można je nabyć, i to nie tylko przy okazji uroczystości. Opisano restauracje, zajazdy, karczmy, ale również gospodarstwa agroturystyczne. Wydawcy zapraszają na festyny, na których króluje kulinarne bogactwo tego regionu. Prezentują się również producenci wędlin, pieczywa, słodyczy, przetwórcy ryb i wiele innych podmiotów, których produkty wpływają na akcentowanie odrębności regionu. Nie zapomniano o zasygnalizowaniu obecności innych atrakcji turystycznych.

(jpp)

Dodaj jako zakładke w Google Dodaj jako zakładke w Ms Live Dodaj jako zakładke w Wykop Dodaj jako zakładke w Gwar Dodaj jako zakładke w Digg Dodaj jako zakładke w Delicious Dodaj jako zakładke w Reddit