Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potra

Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw/Hanna Kunachowicz et al. – wyd. 5. Warszawa: Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2009,– 160 s.; ISBN 978-83-200-4013-5

Książka zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych (białko, tłuszcz, węglowodany, błonnik pokarmowy) w produktach spożywczych i potrawach, wyrażone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spożycia. Obecne wydanie uzupełniono o nowe składniki: witaminę B6, foliany, witaminę B12. Dane opracowano w Zakładzie Wartości Odżywczych Żywności Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie.

Źródło: Księgarnia internetowa Wydawnictwa Lekarskiego PZWL, www.pzwl.pl

Dodaj jako zakładke w Google Dodaj jako zakładke w Ms Live Dodaj jako zakładke w Wykop Dodaj jako zakładke w Gwar Dodaj jako zakładke w Digg Dodaj jako zakładke w Delicious Dodaj jako zakładke w Reddit