Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw / Hanna Kunachowicz et al. – wyd.5.  Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2010,– 160 s.; ISBN: 978-83-200-4212-2

Książka zawiera dane o wartości ener­getycznej i zawartości składników odżyw­czych (białko, tłuszcz, węglowodany, błonnik pokarmowy) w produktach spożywczych i potrawach, wyrażone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spożycia.

Obecne wydanie uzupełniono o nowe składniki odżywcze: kwasy tłuszczowe jednonienasycone i wielonienasycone, cholesterol, sacharozę, a także rozszerzono asortyment produktów i potraw.

Książka przeznaczona jest zarówno dla ludzi zdrowych, jak i chorych, którzy powinni przestrzegać zaleceń dietetycznych.

Źródło: Księgarnia internetowa Wydawnictwa Lekarskiego PZWL, dokument online : http://www.pzwl.pl/id,33,did,0,kid,859,ptitle,wartosc-odzywcza-wybranych-produktow-spozywczych-i-typowych-potraw.htm, data dostępu 16.04.2010

 

Dodaj jako zakładke w Google Dodaj jako zakładke w Ms Live Dodaj jako zakładke w Wykop Dodaj jako zakładke w Gwar Dodaj jako zakładke w Digg Dodaj jako zakładke w Delicious Dodaj jako zakładke w Reddit