Prace i Studia Geograficzne, zeszyt 52: Turystyka kulinarna

Prace i studia geograficzne 52

Prace i Studia Geograficzne, zeszyt 52: Turystyka kulinarna. Warszawa: Wydział Geografii i Studiów Regionalnych Uniwersytetu Warszawskiego, 2013

Ukazał się właśnie najnowszy, 52 zeszyt Prac i Studiów Geograficznych poświęcony turystyce kulinarnej. Autorami tekstów zawartych w tym tomie są pracownicy i doktoranci Zakładu Geografii Turyzmu i Rekreacji Uniwersytetu Warszawskiego.

Spis treści
● Marta DEREK: Słowo wstępne
● Małgorzata DURYDIWKA: Turystyka kulinarna – nowy (?) trend w turystyce kulturowej
● Monika KORDOWSKA, Małgorzata KOWALCZYK, Sylwia KULCZYK: Smakowanie natury – o przyrodniczych korzeniach turystyki kulinarnej
● Joanna TOMCZAK: Szlak kulinarny jako przykład szlaku tematycznego
● Katarzyna DUDA-GROMADA: Biroturystyka w Polsce – charakterystyka zjawiska
● Marta DEREK: Kierunki rozwoju usług gastronomicznych w warszawskiej dzielnicy Śródmieście
● Paulina KOSOWSKA: W poszukiwaniu smaków Berlina – wybrane aspekty oferty gastronomicznej w dzielnicy Friedrichshain-Kreuzberg
● Piotr KOCISZEWSKI: Możliwości rozwoju turystyki kulinarnej w Czarnogórze
● Mikołaj MADUROWICZ: O łaknieniu poznawczym
Zeszyt będzie do nabycia w dziale wydawnictw Wydziału Geografii i Studiów Regionalnych Uniwersytetu Warszawskiego (ul. Krakowskie Przedmieście 30, 00-927 Warszawa), u pana Michała Tomczuka (michaltomczuk@wp.pl, pok 4B, tel. 22 55 20 624) w przyszłym tygodniu.
Źródło: Zakład Geografii Turyzmu i Rekreacji Uniwersytetu Warszawskiego, data dostępu 20.03.2014

Dodaj jako zakładke w Google Dodaj jako zakładke w Ms Live Dodaj jako zakładke w Wykop Dodaj jako zakładke w Gwar Dodaj jako zakładke w Digg Dodaj jako zakładke w Delicious Dodaj jako zakładke w Reddit