Podręczniki Wydawnictw Szkolnych i Pedagogicznych

wsip

Podręczniki Wydawnictw Szkolnych i Pedagogicznych


dla zawodu technik obsługi turystycznej. Technik obsługi turystycznej potrafi planować i kalkulować koszty imprez oraz usług turystycznych. Prowadzi informację turystyczną. Ustala, koordynuje i nadzoruje realizację obsługi turystycznej w celu uzyskania maksymalnych efektów finansowych firmy. Planuje trasy podróży i dokonuje w hotelach rezerwacji dla klientów. Organizuje lub sprzedaje grupowe wyjazdy służbowe albo wypoczynkowe.
○ T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych
○ T.14. Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaż usług turystycznych

dla zawodu technik hotelarstwa. Technik hotelarstwa potrafi planować i realizować wszystkie usługi w recepcji, w tym rezerwację i obsługę gości przyjeżdżających oraz wyjeżdżających. Organizuje usługi gastronomiczne w hotelu, a także odpowiada za czystość i porządek w jednostkach mieszkalnych. Przygotowuje wszystkie usługi dodatkowe w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie.
○ T.11. Planowanie i realizacja usług w recepcji
○ T.12. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie

dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Technik żywienia i usług gastronomicznych potrafi zorganizować produkcję gastronomiczną. Umie sporządzać potrawy zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, estetycznie je podać i prawidłowo obsłużyć konsumenta. Planuje i ocenia żywienie, a także wykonywane usługi
○ T.6. Sporządzanie potraw i napojów
○ T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

dla zawodu kucharz. Kucharz potrafi przygotować różnego rodzaju potrawy, napoje i desery zgodnie z nowymi procesami technologicznymi. Umie sprawnie posługiwać się narzędziami, maszynami i urządzeniami w zakładach gastronomicznych zajmujących się produkcją wyrobów i półproduktów kulinarnych. Planuje i organizuje pracę w kuchni.
○ T.6. Sporządzanie potraw i napojów

● Więcej informacji: Robert Kucicki, specjalista ds. marketingu Wydawnictw Szkolnych i Pedagogicznych, Dział Szkolnictwa Zawodowego, tel. 22 576 26 09, kom. 601 361 971, email: Robert_Kucicki@wsip.com.pl
Źródło: Robert Kucicki, korespondencja nadesłana 03.12.2013

Dodaj jako zakładke w Google Dodaj jako zakładke w Ms Live Dodaj jako zakładke w Wykop Dodaj jako zakładke w Gwar Dodaj jako zakładke w Digg Dodaj jako zakładke w Delicious Dodaj jako zakładke w Reddit