Księga carvingu

Księga carvingu / Rajmund Królik . Rzeszów : Ad Oculos, 2009,- 272 s.; ISBN 978-83-7613-069-9

Autor z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Carvingiem zainteresował się dzięki mistrzowi Tien Dieu Luongowi, który przekonał go do nie tylko przygotowywania dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Wydana przez autora w ubiegłym roku książka pt. Carving odniosła czytelniczy sukces. W Księdze carvingu są zawarte praktyczne wskazówki, które umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Rzeźby cieszą oko i rozwijają wyobraźnię kulinarną, co w kuchni ma ogromne znaczenie. Okazuje się bowiem, że koronkowo ozdobnie wyrzeźbiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Księga carvingu zawiera nowe i bardzo piękne motywy, rzeźby z warzyw i owoców, a także opisy i sposoby używania noży i narzędzi, które są niezbędne do wykonywania tych wspaniałych potraw i dekoracji. Książka uczy również, jak należy przechowywać te swoiste dzieła sztuki. Książka ta może być wspaniałym prezentem.

Źródło: Wydawnictwo Ad Oculos, dokument online: http://adoculos.pl/index.php?s=karta&id=175, data dostępu 10.11.2009

Dodaj jako zakładke w Google Dodaj jako zakładke w Ms Live Dodaj jako zakładke w Wykop Dodaj jako zakładke w Gwar Dodaj jako zakładke w Digg Dodaj jako zakładke w Delicious Dodaj jako zakładke w Reddit