Hotele, hostele, gastronomia: zasady opodatkowania

Hotele, hostele, gastronomia: zasady opodatkowania / Danuta Broda, Wanda Nowak. Kraków, Wszechnica Podatkowa, 2009,– 215 s.; tab.; ISBN 978-83-61807-07-0

Książka „Hotele, hostele, gastronomia” adresowana jest do podmiotów prowadzących działalność gospodarczą w zakresie usług gastronomicznych i hotelarskich. Powstała w celu rozwiązania wątpliwości, rodzących się na tle opodatkowania takich działalności. Autorki dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem wynikającym z wieloletniej praktyki w zawodzie Doradcy Podatkowego, dając przy tym wskazówki pomagające uniknąć błędów w rozliczaniu się z urzędem skarbowym. Wszystkich wyjaśnień udzielają z uwzględnieniem aktualnego stanu prawnego oraz ze wskazaniem przepisów prawnych regulujących poszczególne zagadnienia tematyczne.
Książka stanowi praktyczny i rzeczowy poradnik ilustrowany przykładami zdarzeń gospodarczych, który w przystępny sposób omawia zagadnienia takie jak: zasady opodatkowania usług hotelarskich i gastronomicznych, zatrudnianie pracowników, zezwolenia i koncesje, wymogi sanitarne, odliczanie VAT w hotelarstwie i gastronomii.

Źródło : Wszechnica Podatkowa, www.wszechnicapodatkowa.pl

Dodaj jako zakładke w Google Dodaj jako zakładke w Ms Live Dodaj jako zakładke w Wykop Dodaj jako zakładke w Gwar Dodaj jako zakładke w Digg Dodaj jako zakładke w Delicious Dodaj jako zakładke w Reddit