Gospodarka i rachunkowość w gastronomii

Gospodarka_i_rachunkowość

Gospodarka i rachunkowość w gastronomii / Zofia Mielczarczyk, Beata Urbańska. – wyd. 8. Warszawa: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 2010,– 192 s.; ISBN: 978-83-02-08311-2


Podręcznik polecamy uczniom technikum i szkoły policealnej do nauki przedmiotu gospodarka i rachunkowość przedsiębiorstw gastronomicznych, w zawodach: kelner, kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych oraz kucharz małej gastronomii.

Zaprezentowany materiał obejmuje zagadnienia związane ze zjawiskami ekonomicznymi (gospodarką, dochodem, produkcją, rynkiem, popytem, podażą, inflacją, bezrobociem itp.). Autorki omawiają tworzenie różnego rodzaju podmiotów gospodarczych charakterystycznych dla gastronomii, środki gospodarcze przedsiębiorstwa gastronomicznego oraz organizację i działanie podmiotów gospodarczych i wybrane zagadnienia z rachunkowości.

Książka zawiera wiele przykładów - pomagających w zrozumieniu omawianych zagadnień, oraz pytań kontrolnych - ułatwiających powtórzenie materiału i utrwalenie zdobytych wiadomości. Stan prawny aktualny na 2006 rok.

Spis treści : http://sklep.wsip.pl/uploads/tx_evosenk/table_of_contents/1112701.pdf

Zamówienia realizuje księgarnia internetowa Wydawnictw Szkolnych i Pedagogicznych, dokument online: http://sklep.wsip.pl/produkty/gospodarka-i-rachunkowosc-w-gastronomii-2459/, data dostępu 07.11.2010

 

 

Dodaj jako zakładke w Google Dodaj jako zakładke w Ms Live Dodaj jako zakładke w Wykop Dodaj jako zakładke w Gwar Dodaj jako zakładke w Digg Dodaj jako zakładke w Delicious Dodaj jako zakładke w Reddit